Press Release: J.J. Ugland satser på norsk teknologi, og tildeler ScanReach kontrakt for deres ConnectFuel løsning

J.Berger 3 months ago • 4min. read.

Bergen, 11. juli 2023 – J.J. Ugland, et ledende globalt rederi, har tildelt en betydelig kontrakt til ScanReach, den maritime leverandøren av trådløs sensortilkobling og datainnhenting. Kontrakten gjelder ScanReach sin ConnectFuel-løsning for å optimalisere drivstofforbruk og rapportering for J.J. Uglands flåte.

Onboard Wireless Connectivity (OWC) er plattformen for sanntids datainnsamling, analyser og rapportering til brukere ombord og på land. Det som skiller OWC fra andre alternativer er at det trådløse mesh-nettverket fungerer i komplekse stålkonstruksjoner, er raskt å installere og kan enkelt utvides ytterligere for å møte fremtidige behov. OWC består av trådløse mesh-nettverksnoder som kan monteres på skott av mannskap eller installatører, en innebygd server for dataene og applikasjonene, og et Cloud-endepunkt. Nettverksnodene opererer på spesifikke frekvenser som gir den nødvendige signalytelsen for komplekse stålmiljøer, og kobles til sensorer på utfordrende steder ombord.

Sanntidsdata og rapportering av drivstoff forbruk

ConnectFuel gir drivstoff forbruk nøkkeltall data av høyeste kvalitet både ombord på fartøyet og på land, noe som gir åpenhet til alle interessenter og muliggjør raskere og mer effektive operasjonelle beslutninger.

Dessuten tilbyr OWC APIer på fartøyet og Cloud friksjonsfri datautveksling, slik at J.J. Ugland proaktivt kan optimalisere fartøyets ytelse. J.J. Ugland kan sammenligne og distribuere ønskede interne og tredjepartsapplikasjoner. De kan opprette nye datavisninger og analyser på få minutter. Når installasjonen er utført, kan analytikere utnytte innhentet data for å få et konkurransefortrinn.

Gjennom denne innovative digitaliseringsløsningen kan J.J. Ugland forbedre operasjonell ytelse, redusere kostnader og sikre overholdelse av IMO-regelverket.

Vi er begeistret for å samarbeide med ScanReach og integrere deres banebrytende ConnectFuel-løsning i flåten vår. Dette samarbeidet samsvarer perfekt med vår innovative og kontinuerlig forbedring av driften vår. ConnectFuel vil gi oss forbedret tilkobling og datadrevet innsikt og bidrar som et verktøy for å drive engasjement og atferd for å redusere drivstofforbruket

Jarl-Erik Hageland, Technical Manager hos J.J. Ugland

Vi er glade for at J.J. Ugland har valgt oss som deres langsiktige teknologipartner for maritime tilkoblingsløsninger. ConnectFuel er utviklet med en dyp forståelse av utfordringene shippingindustrien står overfor. Ved å tilby tilkobling i sanntid og fange data for avansert analyse, vil vi styrke J.J. Uglands flåte med verktøyene de trenger for å ta informerte beslutninger, forbedre effektiviteten og øke sikkerheten til deres operasjoner.”

Sven Brooks, Administrerende direktør hos ScanReach

ScanReach er en innovatør i den maritime industrien, forpliktet til å endre hvordan skip opererer på gjennom banebrytende teknologi. Selskapets partnerskap med J.J. Ugland representerer nok et viktig skritt fremover i sitt oppdrag om å revolusjonere maritime konnektivitet og drive digital transformasjon på tvers av industrien.

Både J.J. Ugland og ScanReach er dedikert til bærekraftig praksis, og dette partnerskapet er i tråd med deres felles visjon om å fremme grønnere og mer effektiv operasjonell drift. Ved å omfavne innsikten gitt av ConnectFuel, har J.J. Ugland som mål å redusere drivstofforbruket, redusere utslippene og bidra til en mer bærekraftig maritim sektor.

Kontrakten mellom J.J. Ugland og ScanReach er iverksatt, med distribusjon og installasjon av ConnectFuel på tvers av J.J. Uglands flåte.

Pressekontakter

Sven Brooks

Chief Executive Officer

+49 1520 4101 652

Geir Utne Berg

Chief Finance Officer

+47 95 163 388

Kort om J.J. Ugland

J.J. Ugland er et globalt ledende rederi med over 100 års rik historie. Selskapet driver en mangfoldig flåte av fartøyer, som spesialiserer seg på ulike sektorer som bulkskip, lektere og offshore støttefartøy. J. J. Ugland er forpliktet til å tilby pålitelige, effektive og bærekraftige frakttjenester til sitt globale klientell.

Kort om Scandinavian Reach Technologies AS

ScanReach er et ledende maritimt IoT-selskap med hovedkontor i Bergen, Norge. Vår Onboard Wireless Connectivity-plattform muliggjør livreddende og bærekraftige smarte løsninger for komplekse stålmiljøer, som maritime fartøyer og offshoreinstallasjoner. Selskapets innovative løsninger muliggjør sanntidskommunikasjon, fjernovervåking og avansert analyse for å optimalisere fartøysoperasjoner, forbedre mannskapets sikkerhet og forbedre bærekraften. ScanReach er dedikert til å drive digital transformasjon i den maritime industrien, og baner vei for en smartere og mer effektiv fremtid.

Ta gjerne kontakt med Jannikke Berger, VP of Marketing & Communications hos ScanReach for ytterligere bilder, illustrasjoner, videoer:
mob: +47 47 400700